Domace lisnato testo
Sastojci:
800 gr svinjskog sala(moze se koristiti i magrarin)
1.200 kg brasna
soli otprilike
1 kasika sirceta
voda po potrebi.
1 kasiku sala umesiti sa svim brasnom,soli,sircetom i vodu dodavati dok se ne zamesi testo.Ostaviti ga da se odmori 15 minuta.
Ostalo salo(margarin) izraditi mikserom.
Razviti testo pa premazati sa 1/3 sala(margarina) i zatim preklopiti na3 dela.Ostaviti da se odmori 15 minuta.
Isti postupak ponoviti jos dva puta.
Na kraju stanjiti testo na debljinu od 2 cm i iseci kocke po potrebi.Staviti u kese i zamrznuti.
Od ovih kora se moze peci kora za krempitu ili praviti razne stvari:roll virsla,lisnati stapici,pastetice sa sirom,zu-zu ili sta god vam padne na pamet :-)
800 gr svinjskog sala(moze se koristiti i magrarin)
1.200 kg brasna
soli otprilike
1 kasika sirceta
voda po potrebi.
1 kasiku sala umesiti sa svim brasnom,soli,sircetom i vodu dodavati dok se ne zamesi testo.Ostaviti ga da se odmori 15 minuta.
Ostalo salo(margarin) izraditi mikserom.
Razviti testo pa premazati sa 1/3 sala(margarina) i zatim preklopiti na3 dela.Ostaviti da se odmori 15 minuta.
Isti postupak ponoviti jos dva puta.
Na kraju stanjiti testo na debljinu od 2 cm i iseci kocke po potrebi.Staviti u kese i zamrznuti.
Od ovih kora se moze peci kora za krempitu ili praviti razne stvari:roll virsla,lisnati stapici,pastetice sa sirom,zu-zu ili sta god vam padne na pamet :-)
Нема коментара:
Постави коментар